Velika noč in Velike spremembe

V pustnem času sem na dolgo in široko govoril o vplivih lune na naravo in človeka. Od tedaj je minilo 40 dni postenja, ko naj  bi se človeško telo očistilo navlake, ki se je nabrala in do danes je zraslo dovolj rastlin, ki nam pri čiščenju tako ali drugače pomagajo. Največ smo koristili čemaž in koprive. Vsekakor tudi trobentice in marjetice igrajo precej podobno vlogo v našem organizmu. Če jih le pojemo 🙂

Čiščenje ni vezano zgolj na organizem, ampak tudi na mentalno čiščenje in odpravljanje napačnih predstav, bremen, zamer, odnosov … Vem, da marsikdo začne s prehodom, vendar le redki vztrajamo dovolj dolgo pri svojem prav in za seboj pustimo vse, kar obremenjuje. Vem, da je za celotno prehojeno pot potrebna močna vera v sebe, upanje v prihodnost in ljubezen oz strast v dejavnost ter delo, ki ga opravljamo. Vem, da le s popolno predanostjo narašča tudi stojična drža in močna hrbtenica, ki omogoča pot naprej.

Za Veliko noč vam podarjam najkrajši možni zapis, ki bi vam moral pustiti vsaj nekaj …

 

DSC_0260[1]

 

Sila človeškega gibanja spremeni sosledje dogodkov. Sila človeškega premika je vsemogočna… nekaj samoumnevnega, pa vseeno za nekatere nekaj tako zelo obremenjujočega. Življenje se razvija samo, če se minimalni premiki, ki upravljajo funkcijo velikih gibanj, ustvarjajo in tako vodijo do sprememb in razvoja! Odločitev je prvi korak, odločitev vodi v odločnost, prepričanje, samozavest in vero! Zgolj z odločitvijo pa smo še daleč od premika.

Rastlina svoje minimalne premike izvaja ves čas. Rastlina je v gibanju in raste, ona dobro ve  po kateri poti bo v življenju hodila in kaj je njen cilj. S temi premiki ustvarja korenine, deblo, liste in plodove, s temi premiki doseže svoj namen, svoje bistvo ter svoje poslanstvo. Rastlina za to gibanje potrebuje hrano, sonce, zrak, zemljo in vodo. Kvaliteta teh dobrin je bistvena tudi pri kvaliteti ciljnega dosežka.

Je pri človeku kaj drugače? Človek za svoje naravno gibanje potrebuje vnos kvalitetnih in naravnih substanc, ki mu pomagajo pri razvoju. Človek s kvalitetno hrano dobi moč in psihično stabilnost, ki mu kristalizira um ter mu dan za dnem kaže smotrni cilj, ki ga bo v življenju izpopolnjeval in osrečeval. Ovira, ki jo ima človek pred seboj, je volja. Volja do minimalnih premikov in gibanja, ki bi ga človek moral udejanjiti vedno, ko to začuti. Žal ga vse prepogosto preslepi lenoba. Rastlina ni nikoli lena in s pravo hrano vedno pride do svojega poslanstva!

To je vse, enostavne je. To je ključ do uspeha na vseh področjih za vsa živa bitja ter za vse žive organizme. Premakni se!

Naj bo Velika noč s svojo luno tisti čas Vstajenja, ko je vse naklonjeno Velikim premikom.

 

DSC_0093[1]