Optimalen vrt na vašem balkonu, pred vrati, na okenski polici

Modularni vrt je popolen izdelek za vse, ki se zavedate, kako pomembno je, kaj vnašamo v svoje telo.  Lastna pridelava hrane nam omogoča, da je izvor naše hrane neoporečen. Z modularnim vrtom prihranimo denar, čas, prostor, vodo ter pri odpadkih. Modularni vrt sam po sebi NI strošek, temveč  investicija, ki se vam bo povrnila na vseh področjih. Tako z zdravjem, denarjem, znanjem, izkušnjami… Z vašim vrtom se boste vi in vaši otroci neizmerno zabavali in vsak dan naučili nekaj novega o zakonih univerzuma.

Naročilo

Bio-Kreis(1)

Bio- Eko

Modularni vrt je v celoti sestavljen iz organskih materialov, ki se v naravi razkrajajo in so tako našemu planetu prijazni. Lesen okvir ni premazan z nikakršnimi umetnimi mazivi, njegova zaščita iz notranje strani pa je zagotovljena tako, kot so to počeli naši predniki. Ožgali smo jo z ognjem. Za zunanjo stran vašega modula bo poskrbela narava sama, saj bodo sončni žarki in svež zrak zagotovili zaščito lesa, kot so zaščiteni kozolci. Les in voda stav naravi prijatelja in po deblu potuje voda proti listkom. Z modularnim vrtom želimo podpirati naravno in dokazati, da so elementi, ki nam jih zagotavlja naš planet dovolj, za izdelavo takšnega modula, obenem pa so zemlja in rastline, ki jih boste sami vzgojili v modularnem vrtu le nadaljevanje zgodbe bio- eko. Bodimo naravni, z naravo, za naravo. Torej zase!

 

UniqueUnikati

Unikatni modularni vrt bo umetniško delo in njegova izdelava bo zaupana izkušenenim mojstrom/umetnikom. Na tem mestu bo modularni vrt postal veliko več, kot le vrt, saj bo le-ta povsem posebnih oblik in materialov, kar pa seveda ne pomeni, da v njem ne boste mogli gojiti rastlin. Prvotna funkcija modulanrga vrta ostaja enaka, unikat pa bo poseben prav zato, ker bo vaš- edini. Tudi pri unikatnih modularnih vrtovih se bo zgodba bio- eko nadaljevala in vsi unikati bodo odražali naravo v vsej svoji lepoti. Unikatni modularni vrt je primeren za tiste ljudi, ki cenijo umetniška dela in naravo in cenijo, da sta ta dva segmenta združena v eno. Modularni vrt, ki bo unikat, bo izdelam samo za vas. Tudi po naročilu.

 

wood

Posebna izdaja

V posebno izdajo spadajo serije modularnih vrtov, ki bodo obdelani na najrazličnejše načine. Z obdelovo bodo modularni vrtovi dobili še dodatno estetsko vrednost. Na izbiro boste imeli serije, ki bodo rezkane, lasersko obdelane, krtačene, žgane, barvane, oljene, poslikane, rezbarjene in drugače umetniško obdelane. Sami si boste izbrali za vas najprimernejši modularni vrt, poleg tega pa vam bo na voljo tudi lastna izbira motiva pri določenih tehnikah obdelave. Ti motivi bodo krasili vaš modularni vrt in ga personalizirali, zato bodo te serije izredno primerne tudi, ko boste želeli modularni vrt podariti svoji ljubljeni osebi.

 

 

 

Tree-11Les

Modularni vrtovi iz kategorije les so serije vrtov, ki bodo narejene iz različnih vrst lesa. Možnosti za izbiro lesa je veliko, med drugimi boste imeli poleg jelovine, možnost izbirati med modularnimi vrtovi iz Hrasta, Macesna, Lipe, Brsta, vezane plošče ter iz ostalih lesenih izdelkov ter polizdelkov. Gre za module, ki bodo po obliki podobni tistim osnovnim, a bosta njihova kvaliteta in material na višjem nivoju. Ta modularni vrt je primeren za vse tiste, ki imate radi dovršene izdelke najvišjih kakovosti in cenite materiale iz katerih je narejeno vaše pohištvo. Tak modularni vrt bo mogoče dobiti tudi po naročilu, potrudili se bomo prilagoditi vašim željam in potrebam.

 

 

V-Ray-Materials

Ostali materiali

Modularni vrtovi iz ostalih materialov so še v obdelavi. Čakajo vas namreč tudi modularni vrtovi iz leksana, umetne mase- plastika, pločevine pa tudi iz kamna, pa še kaj se bo našlo 🙂

top


VARČEVANJE

DENAR:

Za hrano vsak dan zapravimo veliko denarja, ki ga dandanes v nobenem gospodinjstvu ni ravno v izobilju ali pa bi ga želeli zapraviti kako drugače. Modularni vrt vam na tem mestu omogoča varčevanje na področju zelenjave ter sadja, poleg tega pa ste lahko prepričani, da jeste bio- eko, saj ste svoje razstline vzgojili sami.

nature

Polno je ponudb na policah trgovin, ki vam ponujajo navidezno neoporečno hrano za izredno zasoljene cene, zavedati pa se moramo, da tista hrana ni zemlje niti videla.

Tu so tudi ponudbe Bio- eko hrane, za katere pa vsak vrtnar ve, da je množnična prozvodnja zelenjave na tak način nemogoča. Ta hrana je v trgovinah, pod pretvezo, da je izredno zdrava in neoporečna, zelo draga, modularni vrt pa vam in vaši družini ponuja pravo hrano, ki vas bo stala prav toliko, kot bi plačali za eno strupeno solato. Zavedati se moramo, da nas ena vrečka s semeni za solato stane okoli dva evra. Na vrečici semen pa piše: »Ob upoštevanju navodil, vsebina vrečice zadostjuje za pridelek ca. 1.400 okusnih glavic solat.« Zagotovo ste že sami ugotovili očitni paradoks med ceno solate v trgovini in ceno vaše solate, ki je že zaradi samega izvora in vaše ljubezni pravzaprav neprecenljiva.

Pridelava lastne hrane je pravzaprav enako, kot bi delali svoj denar in prav zato se vrtičkarstvo in kmetijstvo tako zatira. Modularni vrt nikakor ni strošek, temveč investicija, ki se lahko že tretje leto izplača v celoti samo iz finančnega pogleda.

PROSTOR:

Izkoristek prostora, ki vam je na voljo je za vsako stanovanje ali hišo izrednega pomena, saj bi si vsak želel, da so njegovi prostori urejeni in nenasičeni ob enem pa estetski ter do popolnosti izkoričeni. Modularni vrt vam v pol kvadratnega metra vašega dragocenega prostora omogoča gojenje dvanajstih, štiriindvajsetih ali celo šestintridesetih rastlin, za katere bi na običajnem vrtu porabili vsaj tri kvadratne metre. Poleg tega bo celoten prostor z modularnim vrtom zaživel in ga estetsko dopolnil. Vaš vrt na balkonu vam na najmanjši možni površini omogoča vertikalno porabo prostora, s tem boste obržali vaš prostor za vam najljubše dejavnosti.

ODPAD:

Modularni vrt je bio- eko prav v vseh pomenih saj so vsi deli vrta ekološko neoporečni. Leseno ogrodje NI lakirino ali oljeno in je zato naravi prijazno. Poleg tega, da vse kar iz vrička zraste, se vanj tudi vrne, ob lastni pridelavi, ne boste onasneževali okolja s plastično embalažo v kateri si domov prinašate svojo zelenjavo.

VODA:

Z uporabo modularnega vrta boste v vašem gospodinjstvu prihranili tudi s porabo vode za vaše rastline, saj v primerjavi z običajnim vrtom, modularni vrt izkoristi tako rekoč vso vodo, ki smo jo namenili našim rastlinam. Razlog zato je dejstvo, da ko sadimo na običajnem vrtu, voda pronica v globino ter izhlapeva na veliki površini. Naš modularni vrt ima na vrhu le 40 cm2 površine za izhlapevanje, voda, ki pronica v globino pa je popolnoma izkoriščena. Nekaj vode seveda tudi odteče pod modularni vrt, ta se tam shranjuje in tako jo le vrnemo nazaj v našo rodovitno zemljico.

ČAS:

Čas, ki ga porabimo za vožnjo v trgovino in izbiro med neskončno količino strupenih izdelkov na policah bomo sedaj prihranili tako, da bomo svojo hrano imeli na dosegu roke. Poleg tega bo naša hrana za nas dosegljiva kadarkoli, tudi v nedeljo ponoči. Tako bomo svoj preostali čas lahko porabili za kvalitetnejše dejavnosti, ki nas sproščajo in razveseljujejo. Vsekakor bomo nekaj svojega dragocenega časa izkoristili tudi za skrb za naše rastline, koliko časa boste posvetili svojemu vrtu na balkonu, pa je vaša izbira. Nujno potrebno je le sejanje in občasno zalivanje, za kar boste porabili le nekaj minut. Zagotavljam vam, da bo čas, ki ga boste preživeli z rastlinami za katere boste skrbeli prav tako sproščujoč, kot sprehod v naravi. Čas, ki ga boste porabili z modularnim vrtom, je porabljen veliko bolj kvalitetno, zato to nikakor ni zapravljen čas.LASTNA PRIDELAVA HRANE

growLastna pridelava hrane je vsekakor eden od vaših najpomembnješih razlogov, zakaj doma imeti modularni vrt. Le-ta nam namreč omogoča, da natačno poznamo izvor svoje hrane, zato z gotovostjo v svoja telesa vnašamo neoporečne rastline. S tem, ko se odločimo, da bomo svojo hrano kupili v trgovini, skrivnost izvora hrane prepustimo velikim podjetjim, katerim je bistveni le profit. Na vašem krožniku bo od sedaj naprej hrana, katere proces izdelave boste natačno poznali. Verjamem, da bi si vsakkdo želel natančno vedeti, kakšno ter kako pridelano hrano ponuja svojemu telesu, svojim otrokom ter prijateljem, za katere je dovolj dobro le najboljše.

Proces pridelave lastne hrane bo na vas in vašo družino pozitivno vplival in vas energetsko izpopolnjeval. Od trenutka, ko se boste z lastno energijo dotaknili energije semena, pa do trenutka, ko boste rastlino pojedli se bo med vami in rastlino vzpostavila posebna energetska vez, ki na osnovi lastnih izkušenj, zagotovo ugodno deluja ne človeško telo, predvsem pa UM! Vse to so dejstva, ki jih vrtnarji, kmetje ter ezoteriki , vsak s svojega zornega kota, poznajo že vrsto let.

S pridelavo lastne hrane in vzgajanjem lastnih rastlin prevzamemo tudi določeno mero odgovornosti. Rastline bodo postale vaše varovanke in za njih boste morali skrbeti. Odgovornost in skrb, ki jo gojiš do svojih rastlin vas bo naredila samozavestnejše. Občutek, ko boste ugotovili, da ste za rastlino skrbeli dovolj dobro, da je iz semena zrasla hrana pa bo pripogel k vaši moči in zaupanju vase. Tudi otroci, ki bodo odgovorno skrbeli za svoje rastline, bodo s tem pridobili na zaupanju staršev in lastnem ponosu. Skrb za rastline v modularnem vrtu je odgovornost do sicer zelo nezahtevnih, vendar kljub temu še kako živih organizmov.


ZDRAVJE

hmLastna pridelava hrane bo blagodejno vplivala na vaše zdravje. Človeško telo potrebuje vitamine in minerale, ki pripomorejo k izboljšanju imunskega sistema, količine energije in zdravljenju mnogih zdravstvenih težav. Sadje in zelenjava so bistvenega pomena za naše zdravje ter zdravje naših otrok. Ne smemo spregledati dejstva, da nam v trgovinah večino, najbolj zdravih vsebin sadja in zelenjave odvzamejo, preden pridejo do naših krožnikov. Solata, ki jo, še preden zraste, škropijo z različnimi strupi da bo zrasla večja in težja, ki jo namočijo v kemijo, da bo lepša in bo zdržala dlje, ki jo vozijo tisoč kilometrov in na koncu čaka na policah trgovin, je solata brez vsakršne tako hranilne, kot tudi energetske vrednosti. To je strupena solata in taki solati se lahko izognemo zgolj tako, da si pridelamo svojo, lastno, zdravo in neoporečno solato ali katerokoli drugo rastlino, ki nam bo dejansko zagotavljala vitamine in minerale, ki jih telo nujno potrebuje za zdravo in normalno delovanje.

Namesto da bi vi in vaša družina zapravljali svojo energijo v trgovskih centrih, polnih ne-kvalitetnega zraka in slabih vplivov, se lahko odpravite na sprehod v naravo, kolesarjenje ali na bližnjem jezeru zaveslate čoln. Trgovine iz nas intenzivno črpajo energijo, med tem ko nas kakršna koli aktivnost na svežem zraku z energijo napolni, sprošča in pripomore k zdravju našega telesa, duha in tudi uma. Športne aktivnosti pripomorejo tudi k lepši postavi, ki nam gradi vse bolj osiromašeno samozavest .

Vaše rastline potrebujejo sonce in čas, ki ga boste preživeli z vašim modularnim vrtom, bo čas, ki ga boste tudi sami pogosto preživeli na soncu. Napolnilo vas bo z vitaminom D in pozitivno energijo, voljo do življenja in z neizmerno srečo. Več časa preživetega na soncu, pomeni več nasmehov in veselja!

Predstavljajte si, da po stresnem dnevu v službi pridete domov in namesto, da se vsedete pred televizijske zaslone zalijete svoje rastline. Že sam pogled na tople barve lesa in na vaše rastline bo iz vas izčrpal napetost in vas napolnil s sproščujočo energijo. Mirno boste zadihali. Počasni in neopazni premiki vaših rastlin vas bodo ponesli v zavedanje, da smo tudi s temi živimi organizmi vsi Eno. Vaš um se bo ob opazovanju vašega modularnega vrta prečistil in napetost bo počasi kopnela.


IZOBRAŽEVANJE

balconyZ modularnim vrtom boste vi in vaša družina ponovno spoznali cel kup večnih naravnih zakonov, po katerih delujejo vsi živi organizmi. Z opazovanjem vašega vrta boste pridobili znanje o sami rasti in vplivih, ki rastline izoblikujejo do te stopnje, da obrodijo sadove in z njimi semena.

Spoznali in razumeli boste naravne zakone in njihovo delovanje. Rastlina, kot tudi vsi drugi živi organizmi, živijo življenje v ciklih, rastejo iz zemlje proti nebu, iz notranjosti proti zunanjosti, iz toplega v hladno… Jing- jang in nasprotja, ki se dopolnjujejo do te mere, da so soodvisna in nujno potrebna za rast rastline, so bistvenega pomena tudi pri človeku. Zakoni narave niso odločilni zgolj za kvalitetno rast vaših rastlin, ampak so povsod okoli nas in v nas samih. Delovanje človeka po teh zakonih je prvi korak za osebno rast in srečo ter uspeh v vaših življenjih.

Z modularnim vrtom boste spoznali vse potrebe, ki jih rastlina ima, da zraste in dozori. Vsak del rastline ima svojo funkcijo in sčasoma boste pridobili znanje, kakšna je naloga in funkcija vsakega dela posebej. Tako kot ima človek pljuča za dihanje, ledvice za čišenje in možgane za razmišljanje, tako ima tudi rastlina korenine, steblo, liste…. Prav vsak del, barva, oblika in vlažnost rastline je oblikovana s točno določenim razlogom. Ti razlogi vam bodo zagotovo odprli obzorje in um, da boste lažje dojeli in s tem razumeli naravo ter njene zakone.

Ko že govorimo o zakonih narave pa ne smemo pozabiti na vpliv vsemogočne Lune. Ob dovoljšnji pozornosti in zanimanju boste kaj hitro opazili, kako to nebesno telo z svojo močjo vpliva na žive organizme. S pomočjo dodatnih informacij, do katerih boste brez težav prišli tudi na spletu, boste spoznali, kdaj je vpliv lune blagodejen in kako bo le-ta vplivala na vaš vrt. Sam se ravnam po nasvetih lune in iz lastnih izkušenj vem, kako obširnega in močnega pomena, je vpliv lune.

Z modularnim vrtom bodo do novih znanj in zavedanj prišli predvsem vaši otroci. Če bi vprašali otroka, od kje je prišla solata ki jo ima na krožniku, bi jih vse preveč odgovorilo, da je le ta iz trgovine. Menim, da bi prav vsak otrok moral vedeti, kako solata pride do njihove sklede in kaj ta solata potrebuje, da zraste. Otroku z modularnim vrtom na zabaven način prikažemo delovanje rastlin, ob enem pa mu lahko tudi zaupamo skrb za modularni vrt. Ko bo otrok vedel, da on skrbi za žive organizme, ki rastejo v modularnem vrtu, bo sprejel določeno mero odgovornosti in s tem gradil na disciplini in samo zaupanju. Otrok, ki mu damo določeno odgovornost, od nas prejme spoštovanje in zaupanje, ki je za vez med starši in otroki bistvenega pomena. Otrok bo na zabaven in enastaven način spoznaval rastline in njihove zakonitosti.

Znanje, ki ga boste ob skrbi za modularni vrt pridobili sami, je neprecenljivo, ob enem pa vam priporočam tudi, da se večkrat vrnete na moj blog, kjer boste deležni zanimivih in uporabnih in formacij o vrtnarjenju, luninih vplivih ter povezav do različnih uporabnih spletnih vsebin ter literature.ZABAVA

balconyZabava je ključnega pomena pri sproščanju napetosti in razvoju pozitivnih misli ter veselja in sreče. Modularni vrt vam že zaradi prihranka vašega dragocenega časa, omogoča različne dejavnosti, ki so vam najljubše. Skrb za rastline v modularnem vrtu pa je za vsakega vrtnarja že sama po sebi zabava.

Rastline nikoli ne mirujejo in so v stalnem spreminjanju ter prilagajanju z univezumom, zato se od njihovega načina delovanja veliko naučimo tudi mi, medtem ko zgolj opazujemo. Verjemite mi, da vsak dan z navečjim veseljem stopim na svoj vrt in ob tem opazim spremebo, ki se je zgodila tako rekoč čez noč. Seme, ki smo ga posadili sami v zemljo, katero smo v modularni vrt nasipali sami, bo z našim zalivanjem zrastlo v rastlino. Sami se bomo odločili, kdaj bomo mi to rastlino odščipnili in jo pojedli. Celoten proces vzgajanja, opazovanja in negovanja nas bo pripeljal do cilja. Ta proces bo za vsakogar zabaven in sproščujoč, ko pa bomo dosegli svoj cilj, bo to najboljša rastlina, ki ste jo kdaj koli dali v usta. Zato, ker bo vaša, iz vašega modularnega vrta!

Neizmerno zabavo pa bo vaš modularni vrt prinesel tudi vašim otrokom. Otroci bodo z veseljem premikali balkončke, posajali semena, zalivali vrt, obtrgovali rastline in seveda na koncu rastline z užitkom pojedli. Modularni vrt bo za vašega otroka neizmerno zabavna igrača, ob enem pa bo ta igrača zanj izobraževalnega pomena. Otrok bo med drugim tudi končno z velikim veseljem jedel zdravo hrano. Moji otroci jedo prav VSO zelenjavo, ki zraste na mojem oziroma našem skupnem vrtu.

Ob vzgajanju in negovanju vašega modularnega vrta pa vam priporočamo, da poslušate glasbo, ki bo v vas vzbudila dobro voljo. Nekaj take glasbe sem posebaj za vas že izbral in vesel bom, če boste na dnu tega zavihka pritisnili play ;)! Ta lestvica je iz tedna v teden obširnejša, nastajajo pa že nove, z najrazličejšemi vsebinami.

top